Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Inflationstakten i juni -0,4

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​I juni månad var inflationstakten -0,4 procent.

I juni månad var inflationstakten -0,4 procent. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Mellan maj och juni månad noteras en nedgång av inflationstakten med 0,1 procent. Nedgången av inflationstakten var bland annat ett resultat av lägre räntekostnader med -18,4 procent, vilket påverkade med totalt 0,8 procentenheter. Även lägre priser på el samt på teletjänster och utrustning bidrog till nedgången, med 0,3 respektive 0,2 procentenheter. 

Samtidigt motverkades månadens nedgång av högre priser på alkoholhaltiga drycker och tobak med 0,2 procent. Även prishöjningar på restaurangbesök, livsmedel och hyror motverkade nedgången med 0,2 procentenheter vardera.

Konsumentprisindex noterades för en nedgång om 0,3 procent mellan månaderna. Där var lägre priser på kläder för den största bidragande faktorn, följt av prissänkningar på teletjänster och utrustning, el, lägre räntekostnader, livsmedel samt alkoholfria drycker. Motverkade nedgången gjorde ökade priser på utrikes flygresor och paketresor.


https://www.pengar.se/nyheter/inflationstakten-i-juni-04


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt