Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Industrins produktion ökade

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Industrins orderingång ökade i januari månad, och med det även industriproduktionen.

Industrins orderingång ökade i januari månad, och med det även industriproduktionen. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Under januari månad i år ökade orderingången till industrin med 3,1 procent, i en jämförelse med föregående månad. Jämfört med motsvarande månad i fjol har det skett en uppgång om 8,9 procent.

Större delen av industrins branscher noterades för en uppgång i januari. Allra bäst gick det för stål- och metallverk, samtidigt som gummi- och plastvaruindustrin hade den största minskningen.

Mellan november 2014 och januari 2015 skedde en ökning av orderingången med 4,3 procent, i en jämförelse med föregående tre månader (augusti-oktober).

Industriproduktionen redovisade en ökning om 1,0 procent mellan december i fjol och januari i år. I en jämförelse med januari förra året ökade produktionen med 0,8 procent.

Strax över hälften av industrins branscher visade en uppgång i januari, där stål- och metallverk stod för den största ökningen. Sämre gick det för gummi- och plastvaruindustrin, där produktionen minskade mest av samtliga branscher. Sett till årsutveckling har industrin för icke-metalliska mineraliska produkter haft den största ökningen, samtidigt som branschen för metallvaror noterades för den svagaste utvecklingen.

I en jämförelse med tremånadersperioderna november 2014 - januari 2015 samt augusti-oktober 2014 har produktionen ökat med 1,2 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/industrins-produktion-okade


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt