Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Hushållens lån 3 176 miljarder i juni

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under juni månad ökade hushållens lån till monetära finansinstitut (MFI).

Under juni månad ökade hushållens lån till monetära finansinstitut (MFI). Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Vid utgången av juni månad uppgick hushållens lån hos MFI till 3 176 miljarder kronor. Jämfört med motsvarande månad förra året har de totala lånen ökat med 198 miljarder, varav bostadslån utgör hela 175 miljarder kronor. Bostadslånen uppmättes under månaden till totalt 2 582 miljarder.

Tillväxttakten för de totala lånen till MFI ökade från 6,7 i maj månad till 6,9 i juni. Samtidigt ökade tillväxttakten för bostadslånen med 0,3 procentenheter och uppgick till 7,4 procent. Hushållens konsumtionslån noterades samtidigt för en minskning av tillväxttakten med 0,1 procentenheter och hamnade därmed på 3,6 procent. Lån med övriga säkerheter noterades för en tillväxttakt om 4,9 procent, vilket är en nedgång från maj månads 5,3 procent. 

Hushållens konsumtionskrediter samt lån med övriga säkerheter uppgick i juni till 184 respektive 409 miljarder kronor.

Den genomsnittliga bolåneräntan för landets hushåll gick från 1,67 i maj till 1,63 procent i juni, medan den rörliga räntan noterades för en nedgång från 1,64 till 1,59 procent. Samtidigt redovisades en uppgång av samtliga bolåneräntor med en bindningstid över ett år. Hushållens genomsnittliga ränta på nyinsättningar på bankkonton var i juni 0,10 procent, en oförändrad siffra från föregående månad. 


https://www.pengar.se/nyheter/hushallens-lan-3-176-miljarder-i-juni


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt