Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Hushållen tror inte på svensk ekonomi

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Över en tredjedel av landets hushåll tror att Sveriges ekonomi försämras det närmsta året.

Över en tredjedel av landets hushåll tror att Sveriges ekonomi försämras det närmsta året. Det visar en färsk undersökning från Skop.

När det gäller vad landets hushåll tror om Sveriges ekonomi det kommande året, visar det sig att 36,0 procent tror på ett försämrat läge, vilket är 1,2 procentenheter mer än i november. Samtidigt menar 19,9 procent att landets ekonomi kommer förbättras och 44,1 procent att ekonomin förblir oförändrad.

- Svenskarna är fortsatt pessimistiska om landets ekonomi. Det är fler som befarar att den ekonomiska situationen försämras än som tror att den blir bättre. Ändå har det skett en viss återhämtning sedan i slutet av förra året, säger SKOP:s analytiker docent Örjan Hultåker i ett pressmeddelande.

Av landets hushåll tror 21,3 procent att hushållens enskilda ekonomi kommer att förbättras under det följande året. Det är 2,8 procent fler än i november månad förra året. Samtidigt anser 12,8 procent att ekonomin kommer försämras, medan andelen som tror på en oförändrad hushållsekonomi uppgår till 65,9 procent.

Beroende på vilken politisk hållning hushållen har skiljer sig uppfattningen om landets ekonomi.

- Det är betydligt fler borgerliga sympatisörer som befarar att landets ekonomi skall bli sämre än vad som är fallet bland dem som sympatiserar med något av de rödgröna partierna. Mest pessimistiska är Sverigedemokraternas sympatisörer av vilka en majoritet befarar att landets ekonomiska situation skall försämras, säger Hultåker.


https://www.pengar.se/nyheter/hushallen-tror-ekonomi


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt