Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Framtiden i behov av ökad välgörenhetsinsamling

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Svenskarna tror på ett ökat behov av insamlingar till välgörenhet i framtiden. Det visar en ny undersökning av Hjärt-Lungfonden.

Drygt 7 av tio svenskar tror att behovet av välgörenhetsinsamlingar kommer att öka i framtiden. Det visar en ny undersökning genomförd på uppdrag av Hjärt-Lungfonden.

I dag är Hjärt- Lungfonden Sveriges största oberoende finansiär av forskning inom hjärt- och kärlsjukdomar. Under fjolåret delade fonden ut hela 210 miljoner kronor till forskningen. Men det räcker inte. Behovet är redan i dag fem gånger så stort.

- I Sverige lever 1,4 miljoner människor med hjärt-kärlsjukdom. Min övertygelse är att forskning är nyckeln till att rädda fler liv. Behovet av pengar till forskning är mångdubbelt större än vad Hjärt-Lungfonden i dag har möjlighet att bidra med, säger Hjärt-Lungfondens generalsekreterare Kristina Sparreljung i ett pressmeddelande.

När svenska folket får frågan om hur de tror det framtida behovet av välgörenhetsinsamlingar ser ut, om det behöver minska eller öka, tror 72 procent att en ökning är vad som behövs. Endast tolv procent tror att insamlingsbehovet behöver minska. Samtidigt menar elva procent att behovet av insamlingar till välgörenhet förblir oförändrad och fem procent är tveksamma.

Undersökningen visar att det är främst unga människor som tror på ett ökat behov av välgörenhetsinsamlingar. Så många som 82 procent av de i åldrarna 15 till 29 år tror att det kommer krävas fler insamlingar i framtiden. Ser man i stället till de i åldrarna över 65 år, tror 62 procent på ett ökat behov.


https://www.pengar.se/nyheter/framtiden-i-behov-av-okad-valgorenhetsinsamling


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt