Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Fortsatt svag minskning av arbetslösheten

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Vid utgången av juli månad uppgick antalet inskrivna arbetslösa till 361 000 personer, vilket betyder att arbetslösheten fortsätter minska i ett lågt tempo.

Vid utgången av juli månad uppgick antalet inskrivna arbetslösa till 361 000 personer, vilket betyder att arbetslösheten fortsätter minska i ett lågt tempo. Det rapporterar Arbetsförmedlingen.

Arbetslösheten fortsätter att minska - om än i ett långsamt tempo. Antalet arbetslösa inskrivna hos Arbetsförmedlingen var vid utgången av juli månad 361 000, vilket är 3 000 färre än motsvarande månad förra året. Även antalet nya arbetslösa som skriver in sig hos Arbetsförmedlingen har minskat de senaste året, där nedgången märks främst bland ungdomar.

- Att antalet nya arbetslösa minskar är ett tecken på en fortsatt stark arbetsmarknad. Det finns många jobböppningar och många unga kommer snabbt ut i arbete, men det är tydligt att arbetsgivarna i de allra flesta fall fortfarande kräver en fullgjord gymnasieutbildning, säger Arbetsförmedlingens tillförordnade analyschef Johan Bissman i ett pressmeddelande.

I juli var antalet arbetslösa ungdomar 69 000, vilket är en nedgång från 79 000 samma tid i fjol. Även antalet inrikes födda som är utan arbete har minskat under perioden. I juli var de 185 000 till antalet, vilket kan jämföras med 205 000 personer förra året. Under samma period ökade dock antalet arbetslösa utrikes födda med 17 000 personer.

Antalet ungdomar som skrev in sig som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen under månaden uppgick till 7 700. Det är 1 400 färre än i fjol. Det totala antalet som anmälde sig som arbetslösa var 23 000, även det en nedgång. 


https://www.pengar.se/nyheter/fortsatt-svag-minskning-av-arbetslosheten


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt