Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Fortsatt många väljer kort bindningstid

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​I oktober förblir andelen som väljer den kortaste bindningstiden för boräntor oförändrad. Samtidigt ökar andelen som binder sin boränta.

I oktober förblir andelen som väljer den kortaste bindningstiden för boräntor oförändrad. Samtidigt ökar andelen som binder sin boränta. Det visar en färsk rapport från SBAB.

I oktober månad valde 71 procent av landets nya bolånetagare tremånadersräntan, vilket är lika många som under september. Dock har andelen minskat sedan i somras då drygt 75 procent valde den kortaste bindningstiden vid tecknandet av nytt bolån. De som valt en räntebindningstid om ett till fyra år uppgick till 27 procent under månaden. Vilket är en ökning med runt fem procent sedan sommarmånaderna. Samtidigt uppgick de som valde att binda räntan på fem år eller mer till två procent.

Allt fler har alltså efter Riksbanken sänkning av reporäntan valt en bunden ränta framför den rörliga tremånadersräntan. Dock menar SBAB att den andel som väljer rörlig är förvånansvärt hög i förhållande till de otroligt låga bundna räntorna.

- Andelen som väljer att binda bolåneräntan ligger kvar på en lite högre nivå i oktober, jämfört med sommarmånaderna. Frågan är dock om de rekordlåga bundna räntorna inte kan få ännu större genomslag i marknaden framöver nu när Riksbanken gjort sin sista räntesänkning, säker SBABs Chefsekonom Tor Borg i ett pressmeddelande.

Procentuell fördelning på bindningstider av nya bolånetagare

Bindningstid20122013AUG 2014SEP 2014OKT 2014
3 månader63%71%76%71%71%
1-4 år
33%24%22%27%27%
5-10 år4%5%2%2%2%


https://www.pengar.se/nyheter/fortsatt-manga-valjer-kort-bindningstid


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt