Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Försäkringsföretagens innehav i aktier ökar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under det första kvartalet 2015 ökade försäkringsföretagens innehav i aktier och andelar.

Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Under årets första kvartal skedde en ökning av försäkringsföretagens innehav i aktier och andeler med 242 miljarder kronor. Vi utgången av mars månad uppgick marknadsvärdet till 2 415 miljarder kronor. Hela 217 miljarder kronor av den totala ökningen var ett resultat av positiv marknadsutveckling, vilket bekräftas av att nettoköpen uppgick till 25 miljarder kronor under kvartalet.

Den största delen av ökningen i aktier och andelar stod Livföretagen bakom, som nettoköpte för 27 miljarder kronor mellan januari och mars. Ställningsvärdet för livföretagen ökade med 227 miljarder kronor. De största köpen, totalt 34 miljarder kronor, skedde i investeringsfonder följt av obligationer utgivna i svenska kronor med 30 miljarder.

Även skadeföretagens innehav i aktier och andelar ökade under kvartalet, och det med 14 miljarder kronor. Innehavet var därmed 215 miljarder kronor i slutet av vars månad, trots en nettoförsäljning för strax över en miljard kronor.

De totala placeringstillgångarna för liv- och skadeföretagen var i slutet av kvartalet 4 232 miljarder kronor, vilket är en ökning om 353 miljarder jämfört med föregående period. Livföretagens totala placeringstillgångar har sedan ett år tillbaka ökat med 21 procent medan skadeföretagens tillgångar ökat med 8 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/forsakringsforetagens-innehav-i-aktier-okar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt