Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Flest sparar skatteåterbäringen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Flest svenskar väljer att spara sin skatteåterbäring.

Den 8 juni påbörjas utbetalningarna av skatteåterbäringen. Vad väljer då det svenska folket att göra med sina nya slantar?

En undersökning genomförd av YouGov på uppdrag av försäkringsbolaget if visar att svenskarna helst sparar sin skatteåterbäring. En andel om 35 procent kommer att lägga undan beloppet inför framtiden.

Framförallt är det åldersgruppen 18-29 år som väljer att spara återbäringen, där 40 procent planerar att sätta in pengarna på ett sparkonto eller utnyttja annan sparform. Motsvarande siffra bland personer i åldern 30-44 år är 25 procent.

- Den som tror att unga festar eller reser bort sin skatteåterbäring verkar ha helt fel. De flesta sätter inte sprätt på pengarna direkt utan sparar för framtiden i stället, säger Tobias Eklund hos if, i ett pressmeddelande.

Det näst mest populäraste sättet att använda skatteåterbäringen är till resa. Närmare en av fem lägger sina pengar på en reseupplevelse och åldersgruppen 45-60 år är mest benägna att spendera återbäringen på just resor.

Det gör vi med skatteåterbäringenAndel
Spara35 %
Extra pengar till resa18 %
Vanliga utgifter för mat & annat15 %
Betala av lån10 %
Hemelektronik3 %
Spa eller annat "unnande"3 %
Kläder3 %
Saker till barnen2 %
Fest1 %
Vitvaror1 %
Annat9 %


https://www.pengar.se/nyheter/flest-sparar-skatteaterbaringen


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt