Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Fler tjänster med rätt till rutavdrag

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Den 1 augusti utökas antalet tjänster med möjlighet till rutavdrag.

Den 1 augusti utökas antalet tjänster med möjlighet till rutavdrag. Det skriver Skatteverket.

Antalet typer av tjänster med möjlighet till rutavdrag blir fler från och med den 1 augusti. Tjänster vid flytt mellan bostäder, ytterligare trädgårdstjänster samt flertalet IT-tjänster inkluderas då i rutavdraget. Endast arbeten som verkställs och betalas från den 1 augusti omfattas av de nya reglerna.

De tjänster vid flytt mellan bostäder som snart ger rätt till rutavdrag är flyttpackning, uppackning, lastning, lossning och transport. Dessutom ingår arbete vid transport till och från magasinering om det rör sig om en kortare period och är en del av flytten. Hyra för magasin, kostnader för flyttbil samt drivmedel omfattas inte i reglerna.

Antalet trädgårdstjänster med rätt till rutavdrag blir fler i augusti. Nu ingår även beskärning och fällning av träd samt buskar, röjning av sly, stubbfräsning, kapande av ved, återställande av mark samt arbeten för kompostering och iordningställande av trädgårdsavfall inför bortforsling. Samtliga arbeten ska utföras på eller i nära anslutning till trädgård och bostad.

Bortforsling av trädgårdsavfall, nyplantering, trädgårdsrådgivning och kostnader för maskiner inkluderas inte i de nya rutreglerna.

De IT-tjänster som inom kort ger rätt till avdrag är installation, reparation samt underhåll av personlig data- och IT-utrustning. Sammankopplad kringutrustning, programvara och utrustning för datakommunikation ingår likväl som enklare rådgivning och handledning ansikte mot ansikte. Samtliga tjänster ska utföras i köparens bostad.

IT-tjänster som inte omfattas är arbete med utrustning för fjärrstyrning och övervakning, programmering, ombyggnad av IT-utrustning och mer avancerad kundanpassning av programvara samt handledning och rådgivning på distans.


https://www.pengar.se/nyheter/fler-tjanster-med-rutavdrag


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt