Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Fler tror på ökade bopriser

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Efter fyra månader med fallande boprisindikator, vände det i februari månad.

Efter fyra månader med fallande boprisindikator, vände det i februari månad. Det rapporterar SEB.

Förväntningarna på landets bostadspriser har efter fyra månaders kontinuerlig nedgång vänt. Mellan januari och februari stiger indikatorn till 50, vilket är en uppgång med 7 enheter. 

Av samtliga tillfrågade hushåll uppger 65 procent att de tror att priserna på bostäder kommer stiga det närmsta året. Det är en uppgång med 4 enheter jämfört med föregående månad. Samtidigt minskar andelen som tror att priserna faller från 18 till 15 procent och andelen som tror på stillastående priser uppgår till 15 procent, vilket är en ökning med en procent.

- Osäkerheten på bostadsmarknaden är stor vilket återspeglas i boprisindikatorn. Det är för tidigt att säga om trenden mot lägre förväntningar nu är bruten eller om det är en tillfällig rekyl, kommenterar Jens Magnusson, privatekonom SEB, i ett pressmeddelande.

Hushållen tror i genomsnitt att reporäntan kommer uppgå till 0,15 procent om ett års tid. Det är högre än vad som noterades i januari då genomsnittet låg på 0,11 procent.

- Hushållen fortsätter att ligga högre än Riksbankens prognoser för reporäntan. Förväntningarna stiger trots att Riksbanken håller dörren öppen för ytterligare sänkningar, säger Magnusson.

Fem procent av hushållen med helt eller delvis rörlig ränta avser binda sin ränta under de närmsta tre månaderna. Det är likvärdigt med januari månad.

BOPRISINDIKATORN

FEB16 JAN16 DEC15 NOV15 OKT15 SEP15 AUG15 JUL15 JUN15 MAJ16 APR15 MAR15
50 43 54 60 64 72 67 67 66 65 67 68


https://www.pengar.se/nyheter/fler-okade-bopriser


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt