Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Fler miljoninkomsttagare

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under 2000-talet har antalet miljoninkomsttagare ökat.

Under 2000-talet har antalet miljoninkomsttagare ökat. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Strax över en procent av den svenska befolkningen i åldersgruppen 20-64 år tjänade minst en miljon kronor under fjolåret. Det motsvarar närmare 60 000 personer, vilket kan jämföras med år 2000 då antalet personer uppgick till 16 000 - eller 28 000 med hänsyn till inflationen.

Så stor andel som 80 procent av miljoninkomsttagarna var män och drygt varannan var baserad i Stor-Stockholm. Den kommun med störst andel miljoninkomsttagare var Danderyd, där närmare var åttonde person hade en förvärvsinkomst över miljonen förra året. Endast sett till männen i Danderyd kommun var en av sex miljoninkomsttagare.

Drygt 10 000 miljoninkomsttagare var över 65 års ålder, där en större andel var män samt inte äldre än 70 år. Dessutom var 59 personer över en ålder av 90 år miljoninkomsttagare 2014.

Samtidigt redovisade 100 personer i landet en årsinkomst på över 12 miljoner kronor, vilket innebär över en miljon kronor i månaden.

Medianinkomsten i Sverige uppgick 2014 till 288 000 kronor. Männens genomsnittliga årsinkomst var betydligt högre än kvinnornas: 320 000 kronor gentemot 261 000 kronor.

KOMMUNANDEL MILJONINKOMSTTAGARE
Danderyd11,9 %
Lidingö7,6 %
Täby6,0 %
Lomma4,5 %
Nacka4,5 %
Sollentuna4,4 %
Vaxholm4,4 %
Vellinge3,4 %
Ekerö3,2 %
Stockholm3,2 %
Riket1,2 %


https://www.pengar.se/nyheter/fler-miljoninkomsttagare


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt