Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Fler arbetar heltid

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under fjärde kvartalet 2014 ökade antalet sysselsatta med heltidsarbete.

Under fjolårets sista kvartal ökade antalet sysselsatta som arbetade heltid. Det rapporterar Statistiska Centralbyrån.

Antalet sysselsatta personer som arbetar heltid ökar för femte kvartalet i rad. Under det fjärde kvartalet 2014, jämfört med motsvarande period 2013, ökade främst antalet sysselsatta kvinnor med heltidsarbete.

Samtidigt ökade även antalet sysselsatta totalt, och det med 65 000 eller 1,4 procent. Totalt uppgick antalet sysselsatta till 4 773 000 personer. Uppgången av antalet sysselsatta utgjordes till största delen av utrikes födda personer, samt så stod män för omkring 66 procent.

Under kvartalet noterades även en ökning av sysselsättningsgraden, och det med 0,4 procentenheter till 66 procent.

Det genomsnittliga antalet arbetade timmar per vecka under årets sista kvartal var 154,2 miljoner. Det är en uppgång med 2,3 miljoner timmar från motsvarande kvartal föregående år.

SCB:s siffror visar även att antalet som arbetade och andelen av landets befolkning som var i arbete ökade under kvartalet. Totalt var 58,9 procent av Sveriges invånare i arbete, vilket är en procent fler än 2013.

Arbetslöshetstalet nådde 7,3 procent årets sista kvartal, där det för kvinnor uppgick till 7,1 och för män 7,5 procent. Även antalet arbetslösa minskade, om än minimalt.

Mellan oktober-december förra året var 124 000 ungdomar (15-24 år) utan arbete, vilket gav en ungdomsarbetslöshet om 20,3 procent av den totala arbetskraften. Antalet ungdomar utan sysselsättning, varken arbete eller studier, uppgick till 80 000.


https://www.pengar.se/nyheter/fler-arbetar-heltid


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt