Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Färre konkurser i april

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Antalet företagskonkurser fortsatte att minska även i april månad.

Antalet företagskonkurser fortsatte att minska även i april månad. Det rapporterar affärsinformation- och kreditupplysningsföretaget UC.

För april månad noteras en nedgång om åtta procent av antalet konkurser inom svenskt näringsliv. Totalt försattes 530 företag i konkurs under april och hela 2 018 företag mellan perioden januari-april. Jämfört med motsvarande period i fjol har antalet minskat med tio procent. Inte sedan år 2008 har antalet konkurser under nämnd period legat så lågt. 

Partihandeln, byggindustrin och fastighetsverksamhet stod för den största minskningen under månaden med 18, 15 respektive 15 procent. De branscher som ej uppvisar ett minskat antal konkurser är Information & kommunikation, handel med motorfordon, restaurang & hotell samt transport. Här har antalet konkurser i stället ökat med 14, 14, 6 respektive 2 procent sedan förra året.

- Det är mycket glädjande att antalet konkurser nu befinner sig på sin lägsta nivå sedan 2008. Trenden med sjunkande konkurstal är ett bevis på att den svenska konjunkturen håller på att återhämta sig. Även om återhämtningen är bräcklig så verkar den stärka företagens ekonomiska ställning så pass att allt fler lyckas fortleva, säger UC:s Fredrik Polland i ett pressmeddelande.

Stockholms län är den storstadsregion där antalet konkurser minskat allra mest under april. Samtidigt redovisar en övervägande del av landets län en nedgång, där Gävleborgs län är främst med en minskning om 65 procent. Uppsala län går däremot mot strömmen med en ökning på 80 procent hittills i år.

- Drygt 3 av 4 län inklusive storstadslänen uppvisar en positiv konkursutveckling för första tertialet, detta tack vare en fortsatt stark efterfrågan inom framförallt partihandel och byggindustri.


https://www.pengar.se/nyheter/farre-konkurser-i-april


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt