Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Färre konkurser 2014

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under 2014 minskade antalet företagskonkurser i Sverige.

Antalet företagskonkurser var färre under 2014 än föregående år. Det rapporterar kreditinformationsföretaget UC.

Under förra året noterades sammanlagt 6 565 företagskonkurser i Sverige, vilket är en minskning med 5,7 procent, eller 397 stycken, från år 2014. Statistiken för enbart december månad visar dock en ökning av antalet konkurser, med 563 stycken 2014 mot 554 konkurser motsvarande månad året där innan.

- Trenden med minskat antal konkurser är tydlig. Dock ser vi att det till stora delar är den inhemska efterfrågan som driver tillväxten snarare än en stark export, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i ett pressmeddelande. 

Den inhemska efterfrågan tillsammans med en aningen förbättrad världskonjunktur har lett till att landets företag nu överlever allt längre. Den bästa konkursutveckling noteras för branscher så som Bevakning, Fastighetsservice, Kontorstjänster samt Detaljhandel och Information. En sämre utveckling syns hos Byggindustrin samt Handel med motorfordon och bilservice.

- Handeln genomgår en tuff strukturomvandling med digitalisering, nya konsumentvanor och hård konkurrens som sammantaget pressar konsumentpriser och handelns lönsamhet. Ett minskat antal konkurser är mycket välkommet. Men konkursfrekvensen är dessvärre fortsatt på en hög nivå, förhoppningsvis kan den komma att fortsätta minska under 2015, säger Svensk Handels chefsekonom Jonas Arnberg i pressmeddelandet.

Störst är minskningen av konkurser i län med storstäder. Den bästa konkursutvecklingen redovisas samtidigt i Gotlands, Jönköpings och Blekinge län med -30%, -27% respektive -26%.


https://www.pengar.se/nyheter/farre-konkurser-2014


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt