Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Färre i arbetslöshet

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Mellan december förra året och motsvarande månad 2013 minskade antalet personer i arbetslöshet.

Arbetslösheten minskade mellan december 2013 och december 2014. Det rapporterar Arbetsförmedlingen.

Vid december månads slut noterades 385 053 personer vara arbetslösa i Sverige. Det är en nedgång med 26 000 personer från motsvarande månad föregående år. Arbetslöshetstalet uppgick under månaden till 8,1 procent, vilket är en minskning med 0,5 procent från december 2013, men en ökning från november 2014 (7,9). 

- Det är en fortsatt förbättring av arbetsmarknaden, framförallt för personer med korta arbetslöshetstider. Vi ser dock tecken på att arbetslösheten inte faller riktigt i samma takt som tidigare, säger Mats Wadman, analyschef vid Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Under året minskade antalet arbetslösa och personer med aktivitetsstöd, som varit utan arbete kortare än ett halvår, från 187 000 till 174 000. Även de som varit utan arbete mellan ett halvår till ett år samt de som varit arbetslösa i över ett år minskade. Och det med 8 000 respektive 5 000 personer. 

Det gick även framåt för ungdomsarbetslösheten som minskade från 94 000 till 81 000 personer mellan december 2013 och motsvarande månad förra året. Sammanlagt var 14,8 procent av Sveriges ungdomar i åldrarna 18 till 24 år arbetslösa under månaden.

Närmare 1 000 personer färre än i december 2013 valde att skriva in sig som öppet arbetslösa i december 2014. Totalt skrev 26 721 personer in sig. Samtidigt rapporterades det om 800 färre varsel förra året än året där innan. 


https://www.pengar.se/nyheter/farre-i-arbetsloshet


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt