Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Färre arbetslösa ungdomar i juni

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I juni månad minskade antalet ungdomar utan arbete.

I juni månad minskade antalet ungdomar utan arbete. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Under juni månad, som vanligtvis noterar högre arbetslöshet som följd av studenter som söker sommarjobb, har arbetslösheten bland ungdomar minskat. Mellan juni i år och motsvarande månad förra året har antalet arbetslösa i åldern 15-24 år minskat med 25 000 personer. Totalt var 211 000 ungdomar utan arbete under månader, varav 110 000 var studenter på heltid. Arbetslös ungdomar utgjorde därmed 27,1 procent av den totala arbetskraften i landet.

Även den totala arbetslösheten minskade under månaden. Antalet arbetslösa i åldersgruppen 15-74 år uppgick till 456 000, vilket är 37 000 färre än i fjol. Av den totala nedgången utgjorde män 94,6 procent.

Andelen arbetslösa män var 8,5 procent i juni, medan andelen arbetslösa bland kvinnor uppgick till 8,6 procent. Det relativa arbetslöshetstalet noterades till 8,5 procent, vilket är en nedgång med 0,7 procentenheter jämfört med juni 2014.

Sett till säsongrensad och utjämnad data har det skett en måttlig nedgång av arbetslösheten det senaste året. Antalet arbetslösa var i juni 398 000, vilket innebär en arbetslöshet om 7,6 procent. 

Samtidigt ökade antalet sysselsatta under månaden och uppgick till 4 903 000 personer. Män utgjorde 2 560 000 och kvinnor resterande 2 343 000. Sysselsättningsgraden noterades till 67,6 procent för åldersgruppen (15-74). Säsongrensat uppgick antalet sysselsatta till 4 823 000.


https://www.pengar.se/nyheter/farre-arbetslosa-ungdomar-i-juni


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt