Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

eSpärr - ny tjänst från UC

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

UC presenterar eSpärr - ett kostnadsfritt skydd mot bedrägerier.

Sveriges främsta kreditupplysningsföretag UC introducerar ett kostnadsfritt ID-skydd för handel på internet.

Identitetskapningar och bedrägerier blir allt vanligare på internet och fler bedrägerispärrar har anmälts än någonsin. Det rapporterar UC. Totalt ökade antalet spärrar, sett till riket, med 50 procent mellan 2012 och 2013. I Stockholms län var ökningen så hög som 70 procent.

- Alla som blivit utsatta vill kunna spärra sitt personnummer i förebyggande syfte. Tack vare eSpärr kan vi nu erbjuda den möjligheten, säger Anna Bürlow, expert inom antibedrägeri och chef för konsumenttjänster på UC i ett pressmeddelande. 

Den kostnadsfria tjänsten ger privatpersoner möjligheten att spärra sitt personnummer från användning hos e-butiker som är anslutna till eSpärr. De e-handlare som är anslutna kan söka i eSpärrs databas för att se om personnumret är spärrat eller ej och om köpet kan få ske. Är personnumret spärrat kommer köpet att nekas. Vill du handla något på en ansluten e-handel och har spärrat personnummer är det enkelt att tillfälligt göra en hävning av spärren.

eSpärr förhindrar enbart köp där personnumret är väsentligt för köpet. De e-butiker som är anslutna till tjänsten är märkta med eSpärrs sigill.

- Vårt målsättning är att eSpärr ska bli standard på marknaden, säger Anna Bürlow.

Registrera dig för eSpärr för säkrare shopping online.


https://www.pengar.se/nyheter/esparr-ny-tjanst-fran-uc


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt