Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

En av tio EU-invånare sena med betalning

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Av EU:s invånare uppger tolv procent att de ligger efter med betalningar, i Sverige är siffran sex procent.

Drygt en av tio EU-invånare har halkat efter i sina betalningar. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Av EU-områdets invånare anger tolv procent att de har hamnat efter i sina betalningar under det senaste året. I enbart Sverige uppgår andelen till sex procent.

Till större delen är det ensamstående personer med barn som har halkat efter i betalningarna, både inom EU och i Sverige. I EU ligger 19 procent av områdets ensamstående med barn efter med betalningarna, medan andelen i Sverige uppgår till 20 procent. Det kan jämföras med hushåll bestående av två vuxna utan barn där sex respektive två procent har halkat efter.

De länder där andelen som ligger efter med betalningar är högst är Grekland samt Bulgarien. Här anger hela 45 respektive 35 procent att de är efter. Dessutom är andelen stor i länder så som Cypern, Kroatien, Rumänien och Ungern.

Andelen i hela EU har ökat med två procentenheter, till tolv procent, sedan år 2008. Ökningen har varit störst i Grekland och Cypern, men även i Ungern och Lettland har andelen ökat påtagligt.

Bland Sveriges invånare har andelen varit i stort sett konstant de senaste åren. Sverige har ett av EU:s lägsta andelar tillsammans med Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Luxemburg, Tjeckien, Belgien, Österrike och Danmark. 


https://www.pengar.se/nyheter/en-av-tio-eu-invanare-sena-med-betalning


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt