Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Ebolautbrottet: Regeringen avsätter ytterligare miljonbelopp

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Regeringen avsätter 12 miljoner kronor till Socialstyrelsen för att utreda hur svensk vårdpersonal på bästa möjliga sätt når de ebola-drabbade områdena i Västafrika.

Regeringen avsätter 12 miljoner kronor till Socialstyrelsen, för utredning av hur vårdpersonal från Sverige enklast ska ta sig till Västafrika. Det rapporterar Dagens Nyheter.

I dag tog regeringen ett beslut om att avsätta tolv miljoner kronor till Socialstyrelsen. En summa som ska användas för att utreda hur man ska underlätta för svensk vårdpersonal att ta sig till de områden där sjukdomen är starkast befäst. Den avsatta summan ska dessutom innefatta resurser för eventuell evakuering av en svensk medborgare i Västafrika.

- Det är ett akut läge i Västafrika och vi förbereder skyndsamt olika åtgärder för att vi ska kunna hjälpa till på bästa sätt, säger sjukvårdsminister Gabriel Wikström (s) till Dagens Nyheter.

Sjukvårdsministern har samtidigt fört samtal med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) för att försäkra att myndigheten arbetar med att villig personal enkelt ska kunna få tjänstledigt för att hjälpa till i de områden i Västafrika som drabbats av ebola. Han säger även till tidningen att viljan att hjälpa till är stor bland den svenska sjukvårdspersonalen.

- Läget är akut och vi behöver göra mer, konstaterar Gabriel Wikström för DN.

I nuläget har Sverige bidragit med runt 145 miljoner kronor i arbetet med att bekämpa epidemin. Över 3 000 personer har fram till i dag mist livet, och drygt 7 000 har drabbats av viruset.


https://www.pengar.se/nyheter/ebolautbrottet-regeringen-avsatter-miljonbelopp


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt