Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Detaljhandelns försäljningsvolym ökar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Försäljningsvolymen inom detaljhandeln ökade under september månad.

I jämförelse med september i fjol ökade försäljningsvolymen inom detaljhandeln. Dessutom ökade omsättningen för handeln mätt i löpande priser. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån.

Totalt ökade försäljningsvolymen med 2,8 procent under september i år, i jämförelse med motsvarande period i fjol. Dagligvaruhandeln stod för en ökning med 1,6 procent medan sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,8 procent. Samtidigt minskade volymen mellan augusti och september i år med 0,6 procent, men ökade under den senaste tremånadersperioden med 0,1 procent jämfört med föregående tre månader (april-juni).

Jämför man september 2013 och september 2014, ökade omsättningen för detaljhandeln (löpande priser) med 3,6 procent. Där dagligvaruhandeln stod för en ökning med 3,1 procent och sällanköpsvaruhandeln med 3,9 procent.

Branscher så som möbler och heminredning, apoteksvaror samt elektronikvaror hade en stark utveckling under september månad. Elektronikbranschen redovisade en ökning med hela tio procent, tack vare lansering av mobiltelefoner och konsoler. Branscher som inte lyckades lika bra under månaden var mode- samt sporthandeln.

FÖRSÄLJNINGSUTVECKLING SVERIGE 2014/2013

LÖPANDE PRISERLÖPANDE PRISERFASTA PRISER (KALENDERKORRIGERADE)FASTA PRISER (KALENDERKORRIGERADE)PRISFÖRÄNDRINGPRISFÖRÄNDRING
September2014September2014SeptemberSeptember
Dagligvaruhandel3,1%1,9%1,6%1,4%0,3%1,3%
Sällanköpsvaruhandel3,9%4,2%3,8%5,6%-1,7%1,8%
Total detaljhandel3,6%3,1%2,8%3,7%-0,8%1,6%


https://www.pengar.se/nyheter/detaljhandelns-forsaljningsvolym-okar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt