Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Det smarta vardagssparandet!

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Har du tänkt på hur mycket onödiga slantar som går åt i vardagen? Varje dag gör vi spontana impulsköp som i stunden kan kännas nödvändiga men i slutet av månaden får oss att undra.. Tror jag att pengar växer på träd?

Du har säkert gått in i en matbutik för att handla någon gång. Redan innan du sätter foten i butiken har du en klar målsättning, inget onödigt bör inhandlas. Listan över vad som ska ner i korgen ligger säkert i din ficka och i köande stund råkar du slänga ett öga på 2 för 3-korgen och vips! En onödig utgift inräknad.

Detta scenario är ganska vanligt förekommande, vare sig det rör sig om en ”2 för 3 lockelse” eller en ”ordinarie-pris-uppenbarelse”. Fällorna kan målas upp i lite olika scenarion men faktum är att vi hamnar i fällorna gång på gång.

För att undvika dessa vardagsfällor som ruinerar plånboken i slutet av månaden gäller det att vara smart. Du behöver inte ha en hundraprocentig koll på kronor och ören, men det gäller att du blir prismedveten.

Vill du lyckas med ditt vardagssparande bör du ha koll på de vanligaste fällorna. Uttrycket många bäckar små går lite hand i hand med hur de små utgifterna i längden kan ruinera oss.

Många inser inte hur stor påverkan dessa små utgifter har på ekonomin i längden. Skippar du onödiga inköp kan du spara hundralappar och ibland även tusenlappar varje månad.

Så hur blir man prismedveten? Ett enkelt sätt att bli prismedveten på är att se över priserna på produkter hos olika återförsäljare. En vara som säljs i en ica-butik kan visa sig vara flera kronor billigare i en konsum-butik eller tvärt om.

Ett annat knep är att se över reklambladen du får hem i brevlådan. Gör detta redan ett par dagar innan du planerat att handla, på så sätt har du tid att se vilken butik som erbjuder det bästa priset på en specifik vara och du kan dessutom vara ute i god tid så att varan inte tar slut.

Ett annat sätt att få ordning på vardagssparandet är att prioritera rätt. Alltså, fråga dig själv om du verkligen är i behov av en ny tröja just denna månad eller om det är ett inköp som faktiskt kan vänta. Har du tur så kanske du hittar tröjan på rea några veckor senare!

Kreditfällan måste du också se upp för i vardagen om du vill komma igång med ditt vardagssparande. Handla på avbetalning kan i stunden kännas bra men det är lätt hänt att man glömmer av kommande utgifter när man handlar på kredit. Dessutom kan utgifterna skena iväg rätt ordentligt, vissa företag lägger på en ränta vid köp av avbetalning som kanske inte alls framgick när du registrerade ditt köp.

Försök också att se kommande utgifter i förväg. Det är inte alltid så enkelt men ett exempel där det faktiskt går är om du har kvartalsutgifter som till exempel din rörliga el, eller årsavgifter som bilbesiktning. Får du igång ditt vardagssparande kan du även lägga undan pengar till kommande utgifter och på så sätt spara ännu mer! 


https://www.pengar.se/nyheter/det-smarta-vardagssparandet






Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt