Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Den genomsnittliga riksdagskandidaten

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Nyhetsbyrån Siren har granskat riksdagskandidaternas årsinkomst, namn, ålder och kön för att få fram den genomsnittliga kandidaten. - Möt Anders, till 55 procent man.

Vad heter den genomsnittliga riksdagskandidaten och vad tjänar hen? Det har Nyhetsbyrån Siren tagit reda på.

Anders är till 55 procent man och är 47 år gammal. Hans årsinkomst ligger på 372 256 svenska kronor. Så ser genomsnittet ut för dagens riksdagskandidat. Men hur ser den genomsnittliga riksdagskandidaten ut för varje parti? Det får du svar på här nedanför.


SOCIALDEMOKRATEN

Socialdemokraten heter Peter, är 52 år gammal och hälften man, hälften kvinna. Den genomsnittliga årsinkomsten för en socialdemokrat är 416 816 kronor. 


CENTERPARTISTEN

Centerpartisten heter Anders, är 47 år gammal och till 56 procent man. I genomsnitt tjänar en centerpartist 364 619 kronor per år.


FOLKPARTISTEN

Folkpartisten heter Lars, är 50 år gammal och till 57 procent man. Han har en årsinkomst på 400 097 kronor.


KRISTDEMOKRATEN

Kristdemokraten heter Maria, är 52 år gammal och till 57 procent man. Årsinkomsten är i genomsnitt 383 231 svenska kronor.


MILJÖPARTISTEN

Miljöpartisten heter Anna, är 46 år gammal och till 51 procent kvinna. Den genomsnittliga årsinkomsten för en miljöpartist är 323 929 kronor.


MODERATEN

Moderaten heter Anders, är 47 år och till 58 procent man. En moderats årsinkomst ligger i genomsnitt på 464 212 kronor.


SVERIGEDEMOKRATEN

Sverigedemokraten heter Jimmie, är 43 år gammal och till 69 procent man. Varje år tjänar Sverigedemokraten 403 638 kronor.


VÄNSTERPARTISTEN

Vänsterpartisten heter Maria, är 48 år gammal och till 53 procent kvinna. Årsinkomsten för en vänsterpartist ligger genomsnitt på 324 987 kronor.


FI-KANDIDATEN

Fi-kandidaten heter Gudrun, är 37 år gammal och till 85 procent kvinna. En Fi-kandidats årsinkomst ligger på 210 693 kronor.


https://www.pengar.se/nyheter/den-genomsnittliga-riksdagskandidaten


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt