Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Deklaration enklare med nytt skatteförslag

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Ett nytt skatteförslag som presenteras i dag ska underlätta deklarationen för småföretagare.

I dag presenteras ett nytt skatteförslag som ska underlätta deklarationen för småföretagare. Det rapporterar Dagens Nyheter.

I nuläget kan småföretagare skjuta upp skatt tack vare periodiseringsfond, expansionsfond, upphovsmannakonto, skogskonto och skogsskadekonto. Dessa sätt har dock invecklade regler som bestämmer när pengarna ska beskattas och hur avsättningen ska räknas ut. Det nya skatteförslag som Sveriges finansminister i dag presenterar, betyder en radikal omställning för småföretagare. Nu vill man slopa de tidigare sätten att skjuta upp skatt genom att införa en företagsfond. Företagsfonden ska helt enkelt underlätta och göra det enklare att beräkna storleken på avsättningen.

- Man kan säga att det blir enklare att deklarera och att det här berör många företagare. Dock finns det några saker som saknas, till exempel möjligheten för småföretagare att göra avdrag för friskvård, säger Företagarnas skatteexpert Annika Fritsch till DN.

Även reglerna gällande avskrivningar och försäljning av fastigheter kommer att förändras om förslaget går igenom. Vilket därmed påverkar privatpersoner som önskar sälja sitt småhus. Förslaget för försäljning av fastigheter innebär att att de fastigheter som köpts innan 1996 kan beskattas för 100 procent av 1996 års taxeringsvärde - stickåret byts alltså ut för hus köpta från 1952 till 1996.

- Det här är den största förändringen för småföretagare sedan 1991, säger Anders Andersson på tidningen Driva Eget till DN.


https://www.pengar.se/nyheter/deklaration-enklare-med-nytt-skatteforslag


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt