Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Decemberhandeln ökade

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under december månad ökade försäljningsvolymen i detaljhandeln.

Detaljhandelns försäljningsvolym i december månad 2014 ökade jämfört med motsvarande månad föregående år. Det rapporterar Statistiska Centralbyrån och HUI Research.

En ökning om 3,4 procent noterades för försäljningsvolymen inom detaljhandeln i december månad förra året. Dagligvaruhandeln stod för en ökning på 0,7 procent, samtidigt som sällanköpsvaruhandeln redovisade en ökning om 5,6 procent.

I en jämförelse mellan november och december månad 2014 minskade försäljningsvolymen med 0,6 procent, samtidigt som den ökade under den senaste tremånadersperioden oktober till december.

Detaljhandelns omsättning i löpande priser steg med 5,1 procent under fjolårets sista månad, jämfört med motsvarande period 2013. En ökning på 3,5 procent noterades för dagligvaruhandeln och en 6,4 procent stor ökning för sällanköpsvaruhandeln.

"Decemberförsäljningen avslutade detaljhandelsåret med ett kraftfullt rekord. Omsättningen i december landade på knappt 70 miljarder. Den starka tillväxten översteg säker mångas förväntningar för julhandeln i år."

Allra bäst under julhandeln gick det för möbelhandeln, där utvecklingen sköt uppåt med tio procent. Under december visade även optikhandeln och apotekshandeln bra resultat. Något sämre gick det för leksakshandeln, som tappar en hel del kunder till onlinehandeln, samt för skohandeln.

"Svensk ekonomi har gått stabilt framåt och hushållens konsumtion är en stor bidragande orsak till tillväxten. Konsumenterna har under en längre tid prioriterat andra branscher, men under året har detaljhandeln återfått en del av hushållens plånböcker. Utsikterna för 2015 är ljusa."


https://www.pengar.se/nyheter/decemberhandeln-okade


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt