Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Dämpat läge på arbetsmarknaden

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Antalet sysselsatta och antalet i arbetskraften fortsätter att öka i mars månad, dock i en lägre takt än tidigare.

Antalet sysselsatta och antalet i arbetskraften fortsätter att öka i mars månad, dock i en lägre takt än tidigare. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

I slutet av mars månad uppgick antalet sysselsatta (15-74 år) till 4 767 000, vilket är en ökning med 66 000 personer jämfört med motsvarande månad i fjol. Kvinnor i sysselsättning stod för 47,7 procent och män för resterande andel, vilket motsvarar 2 273 000 respektive 2 494 000 personer. Sysselsättningsgraden för kvinnor uppgick till 63,6 procent medan männens var 68,0 procent. Rikets sysselsättningsgrad uppgick till 66,6 procent.

Antalet personer i arbetskraften uppgick till 5 181 000, varav kvinnor stod för 47,6 procent. Antalet kvinnor i arbetskraften var därmed 2 465 000 och antalet män 2 716 000. Totala andelen av Sveriges befolkning som ingick i arbetskraften uppgick till 71,6 procent. Av landets män ingick 74,1 procent i arbetskraften och av kvinnorna uppgick andelen till 69,0 procent.

Både antalet personer i arbetskraften och antalet sysselsatta ökade i mars månad. Dock är ökningen av en något långsammare takt än för föregående månader.

Antalet arbetslösa uppgick i mars månad till 414 000 individer, vilket ger en arbetslöshet om 8,0 procent (icke säsongsrensat). Jämfört med mars månad i fjol är det en minskning med 0,6 procent, vilket är ett resultat av färre arbetssökande. Antalet kvinnor utan arbete uppgick till 192 000 och antalet män 223 000, vilket ger en total andel om 7,8 respektive 8,2 procent. Samtidigt var 153 000 ungdomar i åldrarna 15 till 24 år arbetslösa, varav 97 000 studerade på heltid.

Säsongsrensat uppgick antalet arbetslösa till 404 000 personer, vilket ger en arbetslöshet om 7,7 procent. Ungdomsarbetslösheten uppgick samtidigt till 21,6 procent. 


https://www.pengar.se/nyheter/dampat-lage-pa-arbetsmarknaden


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt