Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Dålig månad för industrin

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I juli månad minskade industriproduktionen.

Industriproduktionen minskade mellan juni och juli månad i år. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

I juli månad noterades en nedgång av produktionen inom industrin med 3,0 procent, jämfört med föregående månad. Även på årlig basis minskade produktionen, och det med 1,9 procent. Sett till den senaste tremånadersperioden jämfört med föregående minskade industriproduktionen med 0,1 procent.

En övervägande andel av delbranscherna inom industrin redovisade negativ utveckling under månaden. Allra sämst gick det för industrin för elapparatur som gick bakåt med 11,9 procent, följt av industri för varaktiga konsumtionsvaror vars produktion minskade med 10,5 procent. Bäst gick det för industrin för energirelaterade insatsvaror som ökade sin produktion med 4,3 procent i juli.

Orderingången till industrin var i juli likvärdig med juni månad, där den på hemmamarknaden minskade med 10,6 procent samt ökade med 7,4 procent på exportmarknaden. Jämfört med motsvarande månad i fjol har dock orderingången ökat med 11,2 procent. Sett till perioden maj-juli jämfört med föregående tremånadersperiod har orderingången ökat med 4,7 procent. Då stod hemmamarknaden för en ökning om 7,7 procent medan orderingången till exportmarknaden ökade med 0,5 procent.

En större del av delbranscherna inom industrin noterade en nedgång av orderingången under månaden, där annan transportmedelsindustri gick sämst med -66,9 procent. Samtidigt ökade orderingången till industrin för elapparatur markant med 124,6 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/dalig-manad-for-industrin


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt