Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Cecilia Malmström godkänd som handelskommissionär

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

EU-parlamentet godkände idag Cecilia Malmström som ny handelskommissionär.

Det var inte helt klart att Cecilia Malmström skulle få ta rollen som EU-parlamentets nya handelskommissionär. Nu är dock beslutat fattat och idag godkändes hon av handelsutskottet. Det rapporterar Dagens Industri.

På grund av Cecilia Malmströms stöd för investerarskydd i handelsavtal samt anklagelser riktade mot henne om sabotage av EU:s förhandlingar med USA gällande dataskydd, dök det upp frågetecken och invändningar. Det var främst Socialdemokrater, miljöpartister och vänsterpartister som kom med invändningar efter gårdagens utfrågning av Malmström.

Efter ett extra sammanträde av handelsutskottet samt en formell omröstning stod det dock klart; Cecilia Malmström är nu EU:s handelskommissionär mellan 2014-2019.


https://www.pengar.se/nyheter/cecilia-malmstrom-godkand-som-handelskommissionar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt