Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Kivra - nu också betaltjänst

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Sveriges ledande digitala brevlådeoperatör Kivra lanserar nu en betalfunktion som ska göra det lättare att betala räkningar.

Den digitala brevlådan Kivra används idag av över en halv miljon svenskar. Nu har Finansinspektionen gett grönt ljus åt nästa steg - Kivra som betaltjänstleverantör.

Idag är Kivra Sverige främsta brevlådeoperatör. Via tjänsten kan användare ta emot digital post från många välkända företag som bland annat Creditsafe, UC, Skanida, FOREX Bank och Resurs Bank. Nu lanseras Kivra också som en betaltjänst med en delningsfunktion. Genom ett enkelt klick ska det nu vara möjligt att betala räkningar utan att besöka internetbanken eller leta fram ditt kontokort.

- Att betala fakturor i Kivras gränssnitt med ett klick är ett viktigt steg i vår strävan att alltid erbjuda våra användare den bästa digitala brevlådetjänsten på marknaden. Äntligen finns nu en tjänst där man inte bara kan ta emot och lätt betala digitala fakturor utan även hantera dem smidigt inom till exempel ett hushåll, säger Kivras VD Stefan Krook i ett pressmeddelande.


Så fungerar det

För att aktivera betalfunktionen krävs det att du loggar in på internetbanken. Där ansluter du Kivra som betalningsmottagare och ett bekräftesemail är på sin väg. Det kan dröja runt tre dagar för godkännande av autogiromedgivandet.

När tjänsten är aktiverad är allt som krävs ett enkelt knapptryck och räkningen betalas tre bankdagar innan förfallodatum, förutsatt att det finns täckning på kontot.

- När du aktiverat betalfunktionen kommer du kunna betala räkningar som du får i Kivra med ett enkelt klick. Tjänsten är fullt fungerande, men i BETA-version. Vi kommer att fortsätta jobba med att förbättra tjänsten, säger Kivras produktchef och projektansvarig Mikael Ingelson i pressmeddelandet. 

Kom igång med Kivras nya tjänst här.


https://www.pengar.se/nyheter/betaltjanst-kivra


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt