Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Bakslag för industrin

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Industrins orderingång samt produktion minskade i februari månad.

Industrins orderingång samt produktion minskade i februari månad. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Mellan januari och februari månad minskade industrins orderingång med 4,0 procent. I en jämförelse med motsvarande månad i fjol minskade orderingången med 3,1 procent. Samtidigt noteras en nedgång av produktionen med 0,1 procent från januari, samt hela 3,9 procent jämfört med februari förra året.

En större del av industrins delbranscher noterar en negativ utveckling gällande orderingång i februari. Motorfordonsindustrin stod för den svagaste utvecklingen med -16,0 procent, samtidigt som industrin för icke-metalliska mineraliska produkter gick starkast med +5,2 procent.

Den sammanlagda orderingången på hemmamarknaden redovisade en nedgång om 4,2 procent medan exportmarknaden hade en utveckling på -3,8 procent.

Mellan tremånadersperioderna september-november 2014 och december 2014-februari 2015 ökade orderingången med 2,0 procent. Hemmamarknaden stod för en nedgång på 2,5 procent, samtidigt som exportmarknaden ökade med hela 5,4 procent.

En övervägande andel av delbranscherna inom industrin uppvisade en positiv produktionsutveckling i februari. Bäst gick det för industrin för icke-metalliska mineraliska produkter som ökade med 7,0 procent, medan motorfordonsindustrin noterades för den svagaste utvecklingen om -7,5 procent.

I en jämförelse mellan december 2014 - januari 2015 och september 2014 - november 2014 ökade den totala produktionen med 0,8 procent. Sett till årsutvecklingen redovisas en nedgång om 3,9 procent mellan februari i år och motsvarande månad i fjol. Aggregatet för kemisk industri och läkemedelsindustrin stod för den svagaste utvecklingen, samtidigt som industrin för petroleumprodukter har gått starkast.


https://www.pengar.se/nyheter/bakslag-for-industrin


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt