Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Bakåt för utrikeshandeln

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

I augusti månad rapporterar Statistiska Centralbyrån om ett underskott i utrikeshandeln för varor.

I augusti månad gick utrikeshandeln med varor bakåt med -2,8 miljarder kronor. Det visar ny statistik från Statistiska Centralbyrån.

Det blev ett underskott i utrikeshandeln under augusti månad i år. Utrikeshandeln tappade -2,8 miljarder kronor (icke säsongrensat), vilket är 4,7 miljarder mer än under motsvarande period föregående år, då det redovisades ett överskott på 1,9 miljarder kronor. 

Totalt uppgick varuexporten till 84,2 miljarder kronor, och förblev därmed oförändrad i jämförelse med augusti i fjol. Samtidigt ökade varuimporten med 6 procent och steg till 87 miljarder kronor. Handeln inom EU resulterade i augusti i ett underskott på 7,7 miljarder kronor, medan handeln med länder utanför unionen gav ett överskott på 4,9 miljarder.

Ser man till säsongsrensade siffror kan istället ett överskott på 0,9 miljarder redovisas för augusti 2014. Då det under augusti månad var ett mindre antal vardagar jämfört med samma period 2013.

Mellan januari-augusti har utrikeshandeln med varor gått framåt med 22,2 miljarder kronor. Totalt uppgick varuimporten till 712,2 miljarder under årets första åtta månader, och har därmed ökat med fyra procent. Samtidigt nådde varuexporten 734,4 miljarder och ökade med fyra procent. Under motsvarande period i fjol redovisades ett totalt överskott på 37,8 miljarder, vilket betyder att årets överskott är 15,6 miljarder mindre.


https://www.pengar.se/nyheter/bakat-for-utrikeshandeln


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt