Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Bakåt för industriproduktionen

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Under november månad förra året minskade industriproduktionen samtidigt som tjänsteproduktionen fortsatte att öka.

I november månad i fjol minskade industriproduktionen, samtidigt som tjänsteproduktionen ökade. Det visar siffror från Statistiska Centralbyrån.

Det skedde en svag nedgång inom industrins produktion under november förra året. I en jämförelse med oktober samma år backade produktionen 0,2 procent medan den minskade med 5,0 procent jämfört med november 2013. Samtidigt noterades en uppgång för större delen av industrins delbranscher under perioden.

För den största månadsvisa uppgången stod industrin för icke-metalliska mineraliska produkter med 13,5 procent, samtidigt som elektronikvaruindustrin backade mest med -14 procent. Mellan perioden september till november i fjol sjönk industriproduktionen med 1,3 procent i en jämförelse med föregående tremånadersperiod (juni-augusti).

Sett till årsutvecklingen noterades en minskning om 5,0 procent i november 2014 jämfört med november föregående år. Industrin för petroleumprodukter har haft den absolut starkaste årsutvecklingen med 12,7 procent, medan elektronikvaruindustrin haft störst nedgång.

Under november ökade samtidigt tjänsteproduktionen - och det med 1,0 procent i en jämförelse med föregående månad samma år. Samtidigt ökade produktionen med 3,4 procent mellan november 2013 och 2014.

Största positiva utveckling noterades för Partihandeln med 5,9 procent. För Företagstjänster gick det allt sämre, där det redovisades en nedgång med -0,8 procent.

Sett till en tremånadersperiod, september till november, skedde den största uppgången inom Datakonsultverksamhet och största nedgången inom Utbildningsväsendet med 4,7 respektive -1,1 procent.


https://www.pengar.se/nyheter/bakat-for-industriproduktionen


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt