Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Åtta av tio väljer kort bindningstid

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Drygt åtta av tio nya bolånetagare valde att gå med den kortaste av räntebindningstider under april månad.

Drygt åtta av tio nya bolånetagare valde att gå med den kortaste av räntebindningstider under april månad. Det rapporterar SBAB.

Under april månad valde 83 procent av bolånetagarna den kortaste bindningstiden tre månader för sitt nytecknade lån. Mellan mars och april ökade andelen med två procent, vilket resulterade i en rekordstor andel som valde bindningstid om tre månader Inte sedan mars månad 2010 har andelen legat så högt. Av det kan även fastställas att låntagarna tror på fortsatt nedgång av räntorna.

- Bolånetagarnas hantering av räntebindningstider visar att det finns ett stort företroende för Riksbankens räntepolitik och deras utfästelse om låg ränta under en lång tid. Väldigt få tar chansen och binder utan istället finns det snarare förväntningar om ytterligare räntenedgång, kommenterar Tor Borg, chefsekonom SBAB, i ett pressmeddelande.

Samtidigt minskade andelen som valde bindningstid mellan ett till fyra år, likaså som den minskade för bindningstider på fem år och längre. Listräntorna var i april oförändrade. Tremånadersräntan, lika väl som ett- och tvåårsräntan, förblev 1,79 procent. 

- På många plan befinner vi oss i dagsläget på väldigt obekanta marker. Räntorna har aldrig varit lägre än vad de är i dag, hushållen har aldrig haft så mycket lån som de har idag och de har heller aldrig tagit så mycket ränterisk som de gör för tillfället. Framtida ränteförändringar kommer att slå igenom med turbokraft i hushållens plånböcker, säger Tor Borg.

PROCENTUELL FÖRDELNING BINDNINGSTIDER, NYA BOLÅNETAGARE

Bindningstid201220132014FEB-15MAR-15APR-15
3 månader63 %71 %71 %82 %81 %83 %
1-4 år33 %24 %21 %14 %16 %15 %
5-10 år4 %5 %8 %4 %3 %2 %


https://www.pengar.se/nyheter/atta-av-tio-valjer-kort-bindningstid


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt