Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Arbetslösheten minskar bland ungdomar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Antalet inskrivna arbetslösa minskade på årsbasis. Framförallt noteras ett markant antal mindre arbetslösa ungdomar.

Antalet inskrivna arbetslösa minskade på årsbasis. Framförallt noteras ett markant antal mindre arbetslösa ungdomar. Det framkommer av ett pressmeddelande från Arbetsförmedlingen.

Arbetslösheten fortsätter att minska, om än i en allt trögare takt. I april månad var 366 000 personer inskrivna arbetslösa, vilket är en nedgång med 11 000 från motsvarande månad i fjol. Samtidigt noteras en minskning om 13,1 procent bland ungdomar som är inskrivna arbetslösa. I april månad var precis under 70 000 ungdomar utan arbete, vilket kan jämföras med 80 000 för ett år sedan.

- De ungdomar som har fullföljt gymnasiet har goda jobbmöjligheter. Det finns fortsatt många jobböppningar inom till exempel handeln och vården, där många traditionella ingångsjobb finns, kommenterar Mats Wadman, analyschef vid Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Arbetslösheten var vid utgången av april månad 7,7 procent, vilket är en nedgång med 0,3 procent från samma tid förra året. Bland ungdomar har arbetslösheten minskat från 14,6 till 12,9 procent.

Antalet inrikesfödda inskrivna som arbetslösa minskade med 24 000 till 192 000 personer, medan antalet utrikesfödda ökade med 12 000 till 173 000 personer. 

Under månaden mottog Arbetsförmedlingen 20 000 anmälningar om arbetslöshet. Det är strax över 1 000 färre än motsvarande månad förra året. Samtidigt varslades 3 000, vilket är 600 färre än i fjol.


https://www.pengar.se/nyheter/arbetslosheten-minskar-bland-ungdomar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt