Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Arbetslösheten minskar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Arbetsförmedlingen rapporterar om en minskad arbetslöshet.

I augusti sjunker antalet inskrivna arbetslösa och det blir allt färre öppet arbetslösa. Det rapporterar Arbetsförmedlingen.

Under augusti månad redovisades 371 000 inskrivna arbetslösa i Sverige. Det motsvarar en andel på 7,8 procent av den totala registerbaserade arbetskraften, vilket betyder en sänkning med 0,7 punkter eller 31 000 färre personer från föregående år. Det kan även rapporteras om färre nya öppet arbetslösa och fler nyanmälda lediga platser. 

Och det är ungdomarna som är vinnare. Ser man till augusti förra året har ungdomsarbetslösheten minskat med 2,3 procent och ligger nu på 15,2 procent av den registerbaserade arbetslösheten.

- Arbetslösheten fortsätter att sjunka framförallt bland ungdomar och personer som har varit inskrivna under en kortare tid än ett år. Arbetslösheten minskar nu även bland dem med längre inskrivningstider, men i betydligt långsammare takt, säger Arbetsförmedlingens analyschef Mats Wadman i ett pressmeddelande.

Under månaden valde 32 000 personer att skriva in sig vid Arbetsförmedlingen som nya öppet arbetslösa, vilket är en minskning med 3 000 personer. Samtidigt gjordes 59 000 anmälningar om lediga platser - en ökning med 8 000 från samma period under fjolåret. Totalt varslades 400 färre personer i år än under augusti 2013. 3 300 personer fick gå från sina arbeten i augusti 2014.


https://www.pengar.se/nyheter/arbetslosheten-minskar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt