Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Arbetslösheten minskar allt saktare

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Samtidigt som arbetsmarknaden har en fortsatt stark tillväxt, minskar arbetslösheten i en allt trögare takt.

Samtidigt som arbetsmarknaden har en fortsatt stark tillväxt, minskar arbetslösheten i en allt trögare takt. Det visar Arbetsförmedlingens verksamhetsstatistik för mars månad.

I slutet av mars uppgick arbetslösheten till 7,9 procent. Det är en nedgång med 0,3 procent från motsvarande period i fjol, då andelen inskrivna arbetslösa av de registerbaserade arbetskraften uppgick till 8,2 procent. Antalet inskrivna arbetslösa uppgick till 376 000 personer, vilket är 17 000 färre än förra året.

De senaste året har antalet inskrivna arbetslösa av kvinnligt kön minskat, och det med 5,7 procent. I dag är 165 000 kvinnor inskrivna som arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Nedgången har inte varit uppe på lika nivå för män, där minskningen uppgår till 2,8 procent. Antalet män som är inskrivna som arbetslösa uppgår i dag till 211 000 personer. Samtidigt har antalet arbetslösa ungdomar minskat från 86 000 till 74 000 personer.

- Vi kan konstatera att antalet inskrivna arbetslösa kvinnor minskar mer än antalet män och har så gjort under en längre period. En orsak är att vi har en förhållandevis stark efterfrågan på arbetskraft i traditionellt kvinnodominerade yrkesområden, till exempel inom den offentliga tjänstesektorn. Men det är de inskrivna ungdomarna som minskar allra snabbast, kommenterar Arbetsförmedlingens analyschef Mats Wadman i ett pressmeddelande.


https://www.pengar.se/nyheter/arbetsloshet-minskar-sakta


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt