Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Antalet skuldsaneringsansökningar ökar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

​Under de första sex månaderna i år ökade antalet ansökningar om skuldsanering.

Under de första sex månaderna i år ökade antalet ansökningar om skuldsanering. Det meddelar Kronofogden

Kronofogden uppger att myndigheten mottagit strax över 5 800 ansökningar om skuldsanering under årets första sex månader. Det är en ökning om 12 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Norrbottens, Värmlands och Örebro län är exempel på län där ansökningarna ökat, medan Dalarnas Gävleborgs och Kronobergs län noterar minskningar sedan förra året. Sett till endast storstadsregionerna är Skåne det län där ökningen varit störst: hela 19 procent.

- Antalet ansökningar har ökat konstant de senaste åren. De senaste åren har ökningen varit kraftig. En anledning kan vara att vi arbetat mer frekvent med så kallade vägledande dialoger, berättar Per-Olof Lindh, enhetschef Kronofogden, i ett pressmeddelande.

Under perioden januari-juli år 2013 genomfördes omkring 10 000 vägledande dialoger. Det kan jämföras med motsvarande period i år då antalet dialoger uppgick till 32 000 stycken. De vägledande dialogerna går ut på att delvis utreda om det finns några tillgångar, delvis nå en konstruktiv lösning på personens ekonomiska situation.

"Ett samtal med kompetent personal kan vara det som väger över och gör att en ansökan om skuldsanering skickas in. Vi bedömer att det finns ett stort uppdämt behov av ekonomisk sanering och att det finns cirka 30 000 personer i våra register som kan vara aktuella för skuldsanering", skriver Kronofogden i pressmeddelandet.


https://www.pengar.se/nyheter/antalet-skuldsaneringsansokningar-okar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt