Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Antalet företagskonkurser minskar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Den positiva utvecklingen gällande minskade företagskonkurser fortsätter i september.

Under september minskade antalet företagskonkurser i Sverige. En trend som dessutom breder ut sig över årets nio första månader. Det rapporterar Upplysningscentralen (UC).

Den föregående månaden gick totalt 431 företag i konkurs, vilket är en minskning med tio procent i jämförelse med samma period i fjol. Även under årets första nio månader kan en nedåtgående utveckling redovisas med en minskning på sju procent, eller 374 företag, jämfört med motsvarande period 2013. Totalt gick 4 792 företag i konkurs under januari-september i år.

Antalet konkurser minskar mest inom information & kommunikation där en nedgång på 26 procent rapporteras. Andra branscher där företagskonkurser minskar är inom detaljhandeln (23%) samt inom transportsektorn (24%). Den svenska ekonomin får en rejäl skjuts på grund av efterfrågan på produkter och tjänster inom nämnda branscher, dessutom påverkas även privata tjänsteföretag och byggindustrin positivt.

- Den senaste månadens positiva trend för företag inom detaljhandel, transport och information & kommunikation, fortsätter, säger UC:s marknadschef Roland Sigbladh i ett pressmeddelande.

Alla branscher följer dock inte med den positiva trenden. Inom kultur, nöje och fritid ökar antalet företagskonkurser betydligt i år.

- Trots att många branscher går bättre så verkar svenskar i allmänhet vara försiktiga med vad de väljer att spendera sina pengar på. Det kan vara en av anledningarna till att konkurserna inom enheter för kultur, nöje och fritid ökat med så pass mycket som 35 procent jämfört med samma period 2013, menar Roland Sigbladh.


https://www.pengar.se/nyheter/antalet-foretagskonkurser-minskar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt