Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Allt fler gör självrättelser

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Aldrig förr har så många självrättelser kommit in i juli månad. Det rapporterar Skatteverket.

Skatteverket rapporterar att myndigheten slagit rekord i antalet inkomna självrättelser under juli månad. Aldrig förr har så många valt att redovisa inkomster som varit dolda i utlandet.

Totalt har 180 personer valt att göra en självrättelse i juli månad. Det motsvarar en ökning på närmare 22,5 procent från samma period föregående år, eller 33 personer.

- Självrättelserna fortsätter komma in i rask takt, säger Skatteverkets verksamhetsutvecklare Margareta Nyström i ett pressmeddelande.

Ser man över hela året så här långt, kan också en ökning rapporteras. Från och med januari till slutet av augusti har 2 024 stycken personer redovisat tidigare dolda inkomster i utlandet. Det är 425 personer fler än under 2013. De självrättelser som kommit in sedan 2010 har bidragit staten med över 1,8 miljarder kronor i form av skatt. Personer som väljer att göra en självrättelse betalar endast skatt för de fem senaste åren och undviker straffavgifter.

Skatteverket menar att en stor anledning till den ökande trenden är de informationsutbytesavtal som skrivits under med 44 olika länder. Avtalen betyder att Sverige idag kan kräva uppgifter gällande inkomst från andra länder.

- Allt fler väljer att redovisa sina inkomster i utlandet eftersom upptäcktsrisken är stor. Många berättar också att de vill kunna använda sitt kapital som de har haft dolt, säger Margareta Nyström.


https://www.pengar.se/nyheter/allt-fler-gor-sjalvrattelser


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt