Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Allt fler får studiemedel

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Antalet personer med studiemedel nådde under fjolåret rekordnivåer.

Antalet personer med studiemedel nådde under fjolåret rekordnivåer. Det framkommer av Centrala Studiestödsnämndens (CSN) årsredovisning.

Under 2014 fick omkring 340 000 personer studiemedel för sina studier på eftergymnasial nivå och för studier utomlands. Det är det högst uppmätta antalet någonsin. 

- Stora ungdomskullar har lämnat gymnasiet under de senaste fem-sex åren. Många av dem har valt att studera vidare och finns fortfarande kvar i studier. Vi bedömer även att det ansträngda arbetsmarknadsläget för unga bidrar till den höga efterfrågan på studiestöd, säger CSN:s generaldirektör Christina Gellerbrant Hagberg i ett pressmeddelande.

Samtidigt mottog runt 142 000 personer studiemedel för studier på Komvux och folkhögskola. Det innebär att över 482 000 personer erhöll studiemedel i fjol. Av dessa var 33 700 personer utlandsstuderande, vilket också är rekord.

Totalt betalades det ut 25,7 miljarder kronor av CSN, vilket är omkring en miljard kronor mer än föregående år. Vid årsskiftet var statens utestående fordran för studielån 202,3 miljarder kronor, där runt 1,5 miljarder personer var i skuld till myndigheten.

Även då trycket är högt på studiemedel och CSN får myndigheten bra betyg av sina kunder. Hela åtta av tio är nöjda med den service som erbjudits, då handläggningstider fortsätter vara korta och väntetiden i bra nivå.


https://www.pengar.se/nyheter/allt-fler-far-studiemedel


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt