Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Allt fler ansökningar om skuldsanering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Kronofogden rapporterar en ökning av antalet ansökningar gällande skuldsanering.

Ansökningar gällande skuldsanering har ökat med 13 procent de första halvåret. Det rapporterar Kronofogden idag.

Totalt kom över 5 200 ansökningar om skuldsanering in till Kronofogden under årets första sex månader. Det motsvarar en ökning med 13 procent i jämförelse med samma period under 2013. Att en ökning skett förvånar inte myndigheten, att den kom att bli så stor är dock en liten överraskning.

- Antalet ansökningar har ökat konstant de senaste åren. Årets kraftiga ökning är dock något oväntad med tanke på att Sverige under några år varit inne i en tämligen lugn ekonomi. En anledning till ökningen är förmodligen att vi arbetat mer frekvent med så kallade vägledande dialoger, säger Kronofogdens enhetschef Per-Olof Lindh i ett pressmeddelande.

Den vägledande dialogen som Lindh nämner, innebär att det både utreds om tillgångar finns samt ges vägledning till den skuldsatte parten. Vägledningen ska hjälpa till med att finna en lösning på den skuldsattes ekonomiska situation. Antalet vägledande dialoger som genomförts i år är betydligt större än motsvarande period under fjolåret. Totalt har 27 000 dialoger förts mellan januari-juli 2014, till skillnad från 10 000 dialoger 2013.

- Ett samtal med kompetent personal, till exempel hos oss eller en budget- och skuldrådgivare, kan vara det som väger över och gör att en ansökan om skuldsanering skickas in, menar Per-Olof Lindh.


https://www.pengar.se/nyheter/allt-fler-ansokningar-om-skuldsanering


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt