Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Aktieförmögenheten ökar samtidigt som andelen aktieägare minskar

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Statistiska Centralbyrån rapporterar om fortsatt ökning av aktieförmögenheten och ett minskat aktieägande.

Aktieförmögenheten i bolag noterade på svensk marknadsplats har ökat sedan årsskiftet. Samtidigt blir andelen aktieägare i landet allt färre. Det rapporterar Statistiska Centralbyrån.

Totalt uppgick aktieförmögenheten i slutet av juni till 5 187 miljarder svenska kronor, vilket betyder en ökning med 177 miljarder sedan årskiftet. Av totalsumman stod hushållen för 583 miljarder, en ökning med 34 miljarder. 

Sett till den totala befolkningen har andelen aktieägare blivit allt färre. Efter årets första sex månader kunde man rapportera 14 procent som ägare av aktier, vilket är en minskning med 0,3 procent från årsskiftet, eller 22 000 personer. Andelen aktieägare har sett en nedåtgående spiral sedan slutet av 2002 då 22,6 procent av befolkningen var aktieägare.


https://www.pengar.se/nyheter/aktieformogenheten-okar-medan-andelen-aktieagare-minskar


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt