Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

81 miljarder i nysparade fonder

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Den samlade fondförmögenheten i Sverige ökar. Under det första halvåret har nettoinsättningar bland nysparandet uppgått till nya rekordsiffror, totalt 81 miljarder kronor nysparande fonder.

Under juni månad har intresset för fonder varit mycket stort. Nysparandet uppgick under juni månad till totalt 12 miljarder kronor och de fonder där det sattes in mest pengar var nettoinsättningar i obligationsfonder och blandfonder. Detta berättar fondbolagen.se i ett pressmeddelande.

Nettoinsättningarna bland nysparandet bidrog också till att det totala nysparandet under första halvåret uppgick till rekordhöga 81 miljarder kronor. fondbolagen.se uppger att den samlade fondförmögenheten i Sverige ökade i juni med nästan 40 miljarder kronor och uppgick vid halvårsskiftet till 2 750 miljarder.

Låg ränta ökar intresset

"Nysparandet i fonder har hittills i år varit extremt stort. En förklaring är att den låga räntenivån gjort andra sparalternativ mindre attraktiva. I första hand har spararna valt obligationsfonder och blandfonder", säger Fredrik Hård, Fondbolagens förening.

Mindre sparandet i Aktiefonder

I pressmeddelandet kunde vi även ta del information kring sparandet i Aktiefonder. Hittills i år har aktiefonderna uppvisat ganska så blygsamma nettoinsättningar. Totalt uppgick insättningarna till 5,4 miljarder.

Fondbolagen.se skriver i samband med redovisningen kring aktiefonderna att de största inflödena har under halvåret tillfallit globalfonder följt av Europafonder och Sverigefonder. Uttag har däremot gjorts ifrån tillväxtmarknadsfonder och då främst från Rysslandsfonder och Östeuropafonder.


https://www.pengar.se/nyheter/81-miljarder-i-nysparade-fonder


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt