Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Skatteverket: 5,7 miljarder i skatteåterbäring

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Skatteverket meddelar att en miljon människor får skatteåterbäring i augusti.

Är du en av dem som deklarerat på papper? Då får du en del av de 5,7 miljarder som betalas ut i augusti. Det rapporterar Skatteverket.

Upp mot en miljon människor, som deklarerat på papper, får i augusti skatteåterbäring. Totalt ska 5,7 miljarder svenska kronor fördelas innan fredag den 8 augusti. Samtidigt får närmare 1,5 miljoner personer meddelande om kvarskatt som ska betalas in innan 12 november i år.

Skatteverket konstaterar att allt fler väljer att e-deklarera, via telefon, surfplatta och dator, vilket har lett till en stor del av befolkningen får skatteåterbäringen redan innan midsommar.

- Eftersom de flesta i Sverige valde att e-deklarera så fick den stora majoriteten, fler än 3,6 miljoner personer, sin återbäring redan före midsommar. Då betalades över 30 miljarder ut, säger Susanna Svensson, verksamhetsarkitekt Skatteverket i ett pressmeddelande.

Myndigheten meddelar också att flera deklarationer kräver ytterligare kontroller. Ett besked om eventuell skatteåterbäring kan därmed dröja till hösten. Har du ej anmält ett bankkonto kommer ett utbetalningskort att sändas till dig, vilket lär dyka upp i brevlådan en vecka efter sista utbetalningsdag. Är dock skatteåterbäringen lägre än 2 000 kronor så kommer pengarna att föras in på ditt skattekonto. Pengarna nås då genom att besöka Skatteverkets hemsida eller genom kontakt med lokalt servicekontor eller Skatteupplysningen.

Ytterligare två utbetalningar kommer att göras under året; i september och december.


https://www.pengar.se/nyheter/57-miljarder-i-skatteaterbaring


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt