Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

4 miljoner till cancervården

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Regeringen har beslutat att avsätta fyra miljoner kronor till förberedelser för den kommande satsningen på Cancervården som presenterades i våras.

I förra veckan slog regeringen fast att fyra miljoner kronor ska satsas på förberedelse inom cancervården för att korta ned väntetider och minska skillnader. Nu drar utvecklingen av standardiserade vårdförlopp igång.

I vårpropositionen meddelade regeringen att 500 miljoner kronor per år ska avsättas Cancervården mellan 2015 och 2018. Med målsättning att göra väntetiderna kortare, minska skillnaderna landet över, få fler nöjda patienter och öka cancersjukas livskvalité. Tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) ska regeringen komma överens om en plan för att utveckla cancervården, med grund i det danska konceptet "standardiserat vårdförlopp".

Nu har regeringen beslutat att fyra miljoner kronor ska läggas på förberedelser inför den kommande satsningen. Förberedelserna sköts av SKL och omfattar utveckling av standardiserade vårdförlopp inom fyra pilotdiagnoser, förutsättningar för registrering och uppföljning av standardförloppen via vårdadministrativa system, metod för uppföljning av patienternas nöjdhet och RCCs arbete med information, förankring och planering i landsting och regioner. 


https://www.pengar.se/nyheter/4-miljoner-till-cancervarden


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt