Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

23 svenskar på Forbes-lista

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Totalt tar sig 23 svenskar in på Forbes lista över planetens mest förmögna dollarmiljardärer.

Varje år publicerar den amerikanska tidningen Forbes en lista över jordens rikaste personer. Av världens totalt 1 826 dollarmiljardärer är 23 stycken svenskar.

Inte helt otippad toppas årets lista av Bill Gates, som legat i topp i totalt sexton år. Den svenska miljardär som återfinns högst upp på listan är H&M:s styrelseordförande Stefan Persson med en förmögenhet om 24,8 miljarder dollar, eller 204 miljarder svenska kronor. Persson innehar listans 28:e plats, och är ljussår ifrån Gates förmögenhet på 79,2 miljarder dollar.

Ytterligare svenskar som finns med på Forbes lista är Hans Rausing med en förmögenhet på 104 miljarder kronor (12,5 miljarder dollar) och en 92:a plats. Rausing är son till Ruben Rausing, grundare av Tetra Pak. Sveriges rikaste kvinna är Antonia Ax:son Johnson med en förmögenhet på 44 miljarder kronor och Minecraft-skaparen Markus Persson har tagit sig in som nykomling på plats 1 415 med 11 miljarder kronor i fickan.

Även IKEA:s grundare Ingvar Kamprad finns med, likaså affärsmannen Melker Schörling, EF:s grundare Bertil Hult samt finansmännen Fredrik Lundberg och Carl Bennet.

VÄRLDENS TIO MEST FÖRMÖGNA

1Bill GatesUSA661 MDKR
2Carlos Slim HeluMexiko643 MDKR
3Warren BuffettUSA606 MDKR
4Amancio OrtegaSpanien538 MDKR
5Lary EllisonUSA452 MDKR
6Charles KochUSA358 MDKR
7David KochUSA358 MDKR
8Christy WaltonUSA348 MDKR
9Jim WaltonUSA339 MDKR
10Liliane BettencourtFrankrike334 MDKR


https://www.pengar.se/nyheter/23-svenskar-pa-forbes-lista


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt