Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

Tiden rinner ut för Selma, Jenny och Gustav


Den 31 augusti är sista dag att sätta in ogiltiga sedlar på ett bankkonto.

Det finns fortfarande en stor mängd ogiltiga sedlar kvar i cirkulation. Till ett värde av hela 1,3 miljarder kronor för att vara exakt. Senast nästa vecka kan du sätta in dem på ett bankkonto.

Sedan den 1 juli är Sveriges gamla 20-, 50- och 1 000-kronorssedlar ogiltiga och inte längre användbara som betalmedel. Det har dock varit möjligt att sätta in ogiltiga sedlar på ett bankkonto sedan månadsskiftet. Nu rinner tiden ut även för den möjligheten. Senast onsdag i nästa vecka kan du sätta in de äldre sedlarna på ett bankkonto. 

- Om du fortfarande har sedlar hemma så är det hög tid att gå till banken och sätta in dem på bankkonto nu. Bankerna tar emot sedlarna fram till och med den 31 augusti, berättar Christina Wejshammar, chef avdelningen betalningssystem & kontanter vid Riksbanken.

Och visst finns det ogiltiga sedlar kvar där ute. Enligt Riksbanken drygt 40 miljoner sedlar till ett värde om 1,3 miljarder kronor.

Nya sedlar på väg

Under oktober månad inleds nästa steg i utbytet av Sveriges sedlar och mynt. Då kommer de nya 100- och 500-kronorssedlarna samt de nya 1-, 2- och 5-kronorsmynten. De äldre varianterna blir ogiltiga först den 1 juli nästa år. 


https://www.pengar.se/13-miljarder-ogiltiga-sedlar


Spara pengar-veckobrev, helt GRATIS!

  • Smarta spara-tips varje vecka!
  • Unika rabatter!
  • Avsluta när du vill.

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Utnyttja semesterdagarna till max - så gör du 2018

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt

Tiden rinner ut för Linné och Karl

Sista dagen att deklarera

15 miljarder snart ogiltiga