Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: info@pengar.se

ICA Bankens bolån, villkor, amortering

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Hos ICA Banken kan du ansöka om lånelöfte kostnadsfritt online och få ett preliminärt besked direkt. Om lånelöftet blir godkänt får du det sedan via e-post och det är giltigt i 6 månader. Du kan även ansöka om bolån för villa eller bostadsrätt direkt på ICA Bankens hemsida, men vill du låna till fritidshus krävs en skriftlig ansökan. Behöver du låna över 6 miljoner kontaktar du banken via telefon.

Ansökan

När du ansöker om lån hos ICA Banken tar banken en sedvanlig kreditupplysning och gör en analys av dina ekonomiska förutsättningar och fastighetens värde. Grundreglerna är att du måste ha fyllt 18 år, ha en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar. Utifrån detta underlag beslutar banken sedan om lånet ska medges.

Minsta bolån

ICA Banken samarbetar med SBAB när det gäller bolån och det minsta du kan låna är 200 000 kronor. Hos ICA Banken kan du belåna upp till 85% av fastighetens värde i ett bottenlån. Denna gräns gäller dock inte om du flyttar över ett befintligt lån till banken. Då kan du ta med dig ett eventuellt topplån. Möjligheten finns också att teckna ett blancolån om du skulle behöva låna till kontantinsatsen.

Bottenlån

Löptiden för ICA Bankens bottenlån är mellan 30-50 år och du ska amortera under denna tid. Du amorterar antingen månads- eller kvartalsvis. Räntan sätts samma dag som lånet utbetalas och är alltid fast. Du kan dock välja bindningstid på allt från 3 månader till 10 år och tremånadersräntan räknas i princip som rörlig.

Avgifter

Du betalar ingen uppläggningsavgift för bolån hos ICA Banken, men aviavgift tillkommer om du inte väljer att betala via autogiro. Kostnad för lagfart och pantbrev tillkommer.

Låneskydd

Har du ett bolån hos ICA Banken kan du teckna låneskydd. Låneskyddet träder in och återbetalar lånebeloppet om det skulle hända dig något och du blir oförmögen att arbeta eller om du skulle avlida under den tiden som lånet är aktivt.

Erbjudanden

ICA Banken erbjuder även sina kunder både överbryggningslån och handpenningslån.


Redaktionen
Pengar.se
redaktionen@pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt