Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Hitta bästa husvagnsförsäkringen


Vad finns det för husvagnsförsäkringar, och vad kostar det? Läs mer om hur en husvagnsförsäkring fungerar och jämför de olika alternativen här.

Med en husvagnsförsäkring får du ett skydd både för din husvagn, dess tillbehör och dina personliga tillhörigheter. Ersättning från försäkringsbolagen kan exempelvis utgå vid stöld eller en trafikolycka.

Till skillnad från en bilförsäkring eller mc-försäkring går det inte att teckna en separat trafikförsäkring för en husvagn – helt enkelt för att det inte räknas som ett eget fordon. När du ska välja husvagnsförsäkring kan du istället vanligtvis välja att teckna en halvförsäkring eller en helförsäkring. Vad som ingår i de olika varianterna är ganska likt mellan de olika försäkringsbolagen – dock finns det vissa mindre skillnader. Här har vi valt att utgå från Moderna Försäkringars populära husvagnsförsäkring.

Skyddar husvagnen och dina saker
Täcker skador och läckage
Samlingsrabatt vid flera försäkringar

Vad ingår i en halvförsäkring?

En halvförsäkring är det lägsta försäkringsskyddet som du kan ha för din husvagn, och här ingår en rad olika aspekter.

  • Brand: Under brand ingår bland annat skador som har uppkommit vid blixtnedslag eller någon typ av sabotage. Du kan också få ersättning för skador på elektriska kablar efter en kortslutning.
  • Stöld: Denna delen ger ersättning vid stöld av husvagnen eller dess tillbehör. Du kan också få ersättning för personliga tillhörigheter som har funnits i husvagnen, eller för skadegörelse som har uppstått i samband med stölden.
  • Glas: Skador på vindrutan som kan uppstå exempelvis vid ett stenskott går också att få ersättning för via sin halvförsäkring.
  • Rättskydd: Om du skulle hamna i en tvist och blir tvungen att betala någon typ av advokat- eller rättegångskostnader kan du även få ersättning för detta.
  • Semesteravbrott: Gäller om både bil och husvagn är försäkrade hos samma försäkringsbolag, och ersätter om du skulle tvingas avbryta en semesterresa på grund av en skada på husvagnen.

Vad ingår i en helförsäkring?

Det som tillkommer i helförsäkringen är vanligtvis ersättning för vagnskada. Detta innebär att du kan få ersättning för skador som har uppstått på husvagnen vid en trafikolycka, oavsett om det är du som har orsakat trafikolyckan eller inte. Du kan också få ersättning för andra yttre olyckshändelser.

Vad kostar en husvagnsförsäkring?

Priset för en husvagnsförsäkring varierar med vilket försäkringsbolag du väljer och vilken försäkringsnivå som du vill lägga dig på. Vad din försäkring kommer att kosta beror också på aspekter som årsmodell på din husvagn, din ålder och vilken självrisk som du väljer. Ju högre självriskbelopp som du väljer desto billigare blir kostnaden för din försäkring.

Om du är osäker på vilken husvagnsförsäkring som är bäst för just dina önskemål är ett tips att ställa de olika försäkringarna mot varandra. Med hjälp av exempelvis Insplanet kan du jämföra en rad olika försäkringsaktörer och deras erbjudanden. Tjänsten är kostnadsfri och du kan snabbt se och välja rätt försäkring för din husvagn.

Teckna med hjälp av rådgivare
Du får färdiga prisförslag
Fyll enkelt i dina uppgifter

Glöm inte bilförsäkringen!

När du ska ge dig ut på vägarna med din husvagn är det även viktigt att din dragbil är rätt försäkrad. Här kan du jämföra bilförsäkringar och hitta det bästa alternativet.


Redaktionen
Pengar.se


Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt