Vi hjälper dig att spara pengar. Vår målsättning är att ge dig så många smarta och enkla tips som möjligt för att underlätta för dig i din ekonomiska vardag.

E-post: [email protected]

Jämför och hitta mäklare


Ska du sälja din bostad och vill hitta rätt mäklare? Att jämföra mäklare kan göra en stor skillnad för din försäljning.

Oavsett om du ska sälja en mindre lägenhet eller en stor villa är det viktigt att hitta den rätta mäklaren för just din försäljning. Men det kan vara svårt att veta vad som är rätt! Om du vill ha hjälp på traven kan det vara en bra idé att använda en jämförelsetjänst som exempelvis Hittamaklare.se. Här kan du fylla i dina uppgifter och få förslag på de bästa mäklarna i din närhet – baserat på deras tidigare meriter. Tjänsten är dessutom kostnadsfri!

Matchar dig med rätt mäklare
Bra bakgrundskoll
Presenterar säljarnas favoriter

Att välja mäklare

Att sälja bostad är ett stort moment, och en bra mäklare kan göra stora skillnad vid din försäljning. En mäklare fungerar som en mellanhand vid din försäljning, och du får hjälp med allt från rådgivning till kontakter och annonsering. Genom mäklarens erfarenhet får du guidning genom försäljningsprocessen och får hjälp att ta fram en strategi.

Vad kostar en mäklare?

En viktig aspekt vid valet av mäklare är mäklararvodet. Mäklararvodet är vanligtvis provisionsbaserat, och det kan bestå av både en fast och en rörlig del. Arvodet kan också påverkas av mäklarens tidigare erfarenhet – en rutinerad mäklare tar ofta ett lite högre pris.

Att hitta det lägsta mäklararvodet är så klart eftersträvansvärt, men det är också viktigt att ta in andra aspekter i sitt val. Genom att jämföra olika mäklare kan du se vad som ingår i de olika erbjudandena, som exempelvis fotografering och styling.

Kan man sälja sin bostad utan mäklare?

Ja, du kan sälja din bostad utan mäklare. Genom att välja bort en mäklare sparar du pengar på mäklararvodet, och får också själv mer kontroll över hur försäljningsprocessen ska se ut. Däremot är det en stor process att ta sig igenom om man inte tidigare har sålt en bostad, du behöver själv ha koll på allt från värdering och annonsering till budgivning, besiktning och avtalsskrivning. Det är också lättare att ramla i juridiska fällor om man inte har hjälp av en mäklare. Tipset är att läsa på noggrant och värdera de olika alternativen mot varandra utifrån din egen situation.


Redaktionen
Pengar.se


Innehåll i denna artikel

Vårt nyhetsbrev

  • Smarta tjänster
  • Enkla spara-tips
  • Avsluta när du vill

Genom att gå med, godkänner du även våra villkor.

Villkor för Pengar.se's nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan. Din epostadress lagras hos en tredjepart (Mailchimp) som är det system vi använder för att hantera prenumerationslistan och nyhetsbrevsutskicken. Du kan när som helst välja att avsluta prenumerationen och radera dina uppgifter hos oss. Vi lämnar inte ut din epostadress till någon annan part. Däremot kan vi i nyhetsbrevet inkludera sponsrade länkar och reklam till samarbetspartners.

Nyhetsnotiser

Danskarna älskar rabattkoder

Maxa semesterdagarna – så gör du 2020

Mäklarprovision – Hur tar mäklaren betalt?

Matsmart minskar matsvinnet

Skärpt amorteringskrav 1 mars - så påverkas du

Betalappar vanligare än kontanter - men kort fortfarande kung

7 tips inför Mellandagsrean - så hittar du guldkornen

Gamla ljusslingor - så mycket kostar de dig

En vecka till Black Friday - så fyndar du

Sista chansen att sätta in gamla mynt